Nu aveti niciun produs in cos.

Subtotal: 0 RON

Domeniul Coroanei Segarcea, Principesa Margareta

Mai multe vizualizări

Vin alb

Domeniul Coroanei Segarcea, Principesa Margareta

Fiţi primul care scrie un comentariu acestui produs

Disponibilitate: În stoc

107 RON
Amestec de Chardonnay, Pinot gris, Viongier (invechit in barriques) si Viognier proaspat

Detalii

ASR Principesa Margareta a României este fiica cea mare a lui Mihai I, ultimul rege în viaţă, al românilor. Domeniul şi-a găsit inspiraţia pentru această colecţie graţie spiritului nobil al Principesei Margareta, ce în prezent, îşi dedică viaţa pentru a sprijini tinere talente di România, precum şi pentru a ajuta bătrâni neajutoraţi. O reputaţie impecabilă a inspirat crearea unui vin de un caracter nobil şi cu un spirit profund.

Tipul vinului: alb, sec
Soiuri: amestec de Chardonnay, Pinot gris, Viongier (învechit în barriques) si Viognier proaspat
Metoda de vinificare:
Unul dintre cele mai complexe vinuri albe românesti, cu o dimensiune florala, ce completeaza baza fructata, glicerica. Arome de cires si de prun alb, cu accente de vanilie, lime, cârcei de vita de vie si flori proaspete de salcâm. Un amestec de Chardonnay si Pinot Gris din 2010 cu Viognier tot din 2010, o parte învechit în barriques.
Informatii aditionale despre gama de vinuri Principesa Margareta:
Înca din 1990, când Alteta Sa Regala Principesa Margareta a României a venit în tara noastra, si pâna în prezent, aceasta a devenit un simbol al tuturor valorilor ce fusesera pierdute sau ignorate timp de jumatate de secol: onestitate, respect pentru traditie, pasiune pentru excelenta, modestie, voluntariat, umanism si caritate. Cu fiecare actiune întreprinsa, Alteta Sa a pus bazele formarii unei noi elite, responsabile si capabile sa contribuie la renasterea morala a României.
În septembrie 2010, Domeniul Coroanei Segarcea a devenit, înca o data, furnizorul oficial al Casei Regale a României, respectând astfel dorinta întemeietorul sau, regele Carol I.
La cererea Altetei Sale Regale, Principesa Margareta, au fost create 2 vinuri cu totul speciale, în editie limitata. S-a încercat crearea unor vinuri care sa surprinda recunostinta fata de istoria ce a legat destinul Domeniului Coroanei Segarcea de cel al Casei Regale si care sa reprezinte o promisiune în ceea ce priveste pastrarea înaltelor standarde calitative ce au consacrat numele vinurilor de Segarcea.
Lectia de istorie, pe care podgoriile din Segarcea o repeta în fiecare zi lumii întregi, este aceea ca o treaba bine facuta va fi apreciata si de-a lungul timpului, de catre oricine. În zilele întunecate ale colectivizarii comuniste, domeniul Segarcea a ramas un exemplu în ceea ce priveste produsele de calitate, asa cum dorea si fondatorul sau, Majesatea Sa Carol I al României. În semn de recunostinta, Domeniul Coroanei Segarcea a ramas si în prezent, dedicat valorilor enuntate la înfiintare, în anul 1884 : excelenta, traditie, dragoste si respect fata de pâmânt.
Recunoastere internationala:
Premii: pentru vintage-ul 2010
Diamond Nova: Monaco, 2012 Femmes et Vins du Monde
Aur: SUA, 2012, Los Angeles -International Wine and Spirits Packaging Design Competition (Modern Classic)
Bronz- UK, 2012, Decanter World Wine Awards
Bronz- SUA, 2012, San Francisco International Wine Competition
Bronz- Bordeaux, Franta, 2012- Challenge International du Vin
Bronz- SUA, 2012, Los Angeles International Wine & Spirits Competition
Laudat- UK, 2012, International Wine Challenge

Capacitate 75 cl
Ţara de provenienţă România
Soiul de struguri Chardonnay, Pinot Gris, Viognier
Culoare Alb
Tip Vin
Producator Domeniul Coroanei Segarcea

Comentarii clienţi

Scrieţi propriul comentariu

Scrii despre: Domeniul Coroanei Segarcea, Principesa Margareta

Cum notaţi acest produs? *

  o stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota

Produse asemanatoare

Producatori

 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand