Nu aveti niciun produs in cos.

Subtotal: 0 RON

Aldegheri - Valpolicella Classico Superiore "I Lastari"

Mai multe vizualizări

Vin rosu

Aldegheri - Valpolicella Classico Superiore "I Lastari"

Fiţi primul care scrie un comentariu acestui produs

Disponibilitate: Stoc terminat

Preţ normal: 85 RON

Pret special 65 RON

Corvina, Rondinella, Molinara

Detalii

Podgoria I Lastari este sitată în regiunea deluroasă Sant’Ambrogio di Valpolicella, regiune ce produce struguri cu caracteristici unice, toate aceste minuntate caracteristici fiind regăsite şi în acest vin roşu, un vin clasic, potrivit pentru a fi băut într-o companie selectă. Aromele de cireşe şi vişine marasca sunt predominante în buchetul de arome şi crează un prim impact plăcut, ce este apoi completat de armonia perfectă a acestui vin cu corp robust. Culoarea, buchetul şi intensitatea gusturilor îl fac potrivit pentru învechire, deşi datorită fructuozităţii, rotunjimii şi armoniei, poate fi băut imediat după comercializare.


Soiuri de struguri:
Corvina, Rondinella, Molinara şi alte soiuri indigene.
Podgorie: poziţie geografică şi caracteristici
Podgoriile sunt situate în nordul Veronei, în regiunea deluroasă, Valpolicella. Vârsta medie a viţelor este de 28 de ani, variind între 10 şi 40 de ani, anumite soiuri indigene având chiar peste 50 de ani. Solul este din Neolitic, calcaros, stâncos.
Vintage: timp şi metodă
Între jumătatea şi sfârşitul lunii septembrie are loc recoltarea manuală a strugurilor.


Vinificare:
După ce strugurii au fost zdrobiţi şi curăţaţi de ciorchine, mustul şi tescovina sunt fermentate în rezervoare speciale, la temperaturi controlate ( de la 22 la 280C), timp de 10 zile. Urmează apoi pritocirea şi, tot în toamnă, este demarat procesul de fermentaţie malolactică. La începutul primăverii, vinul este pritocit şi lăsat să se învechească atât cât este necesarm întâi în rezervoare din oţel iar apoi în sticle.
I Lastari şi gastronomia
Este recomandat alături de preparate uşoare. Este excelent şi cu preparate din carne roşie,vânat şi cu brânzeturi puternice. Se recomandă a fi servit la 18-20 0C, în pahare mari din cristal.
Sticlă: date analitice despre îmbuteliere


Alcool: 12,6
Zahăr rezidual: 4 gr/l
Aciditate totală: 5,5
Extract net: 26,4

Capacitate 75 cl
Ţara de provenienţă Italia
Soiul de struguri Corvina, Molinara, Rondinella
Culoare Rosu
Tip Vin
Producator Aldegheri

Comentarii clienţi

Scrieţi propriul comentariu

Scrii despre: Aldegheri - Valpolicella Classico Superiore "I Lastari"

Cum notaţi acest produs? *

  o stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota

Produse asemanatoare

Producatori

  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand