Nu aveti niciun produs in cos.
Detalii
|
||
Zona de producţie | Este de peste 170 de hectare de podgorii ale
domeniului Banfi din partea sudica a regiunii deluroase Montalcino. Altitudine: 220 de metri desupra nivelului mării. Poziţie: regiune deluroasă/ deal |
|
Tipul de sol | Culoare: brun-gălbui, stratul de sol superior este calcaros, nisipos cu multe pietricele | |
Soiul de struguri | 100% Sangiovese | |
Sistemul de palisare: | Cordone speronato (cordon pintenat/ ghimpat) | |
Densitate viţă de vie: | De la 2400 la 4200 viţă de vie/ha | |
Productie pe hectar: | 65 q.li/ha | |
Tehnica/ Modul de producţie | Selecţia meticuloasă a strugurilor ( producţia să nu depăşească 6 tone/ha) este urmată de vinificaţia ce durează 10- 12 zile, în care strugurii sunt puşi împreună cu coaja proprie . Vinul este lăsat la maturat timp de 2 ani în butoaie de stejar de diferite dimensiuni, barriques de 350 litri şi butoaie de 60 -120 hl. Ulterior, vinul este învechit în sticlă/ lăsat la maturat în sticlă încă 8-12 luni înainte de a fi lansat pe piaţă. | |
Caracteristici | ||
Culoare | Roşu rubiniu cu reflexe de granat | |
Buchet/ Miros | Eteric, amplu, cu note subtile de vanilie | |
Gust | Plin, delicat, catifelat şi intens, cu un uşor gust de lemn-dulce, mirodenii şi gudron | |
Însemnările producătorului | Un produs clasic al Banfi, acest Brunello di Montalcino este obţinut cu clone de Sangiovesse selectate după 20 de ani de cercetare şi este învechit în butoaie mici de stejar (barriques) de 350 lt precum şi în butoaie slavone de 60-120 hl. Este combinaţia cea mai aristrocratică dintre tradiţia obţinerii vinului în zona Montalcino cu tehnologiile moderne. | |
Recomandări culinare | Vinul este potrivit în special pentru a potenţa preparatele din carne roşie şi branzeturile învechite. | |
Prima producţie comercializată | 1978 | |
Conţinutul de alcool | Între 13% şi 13,5%, în funcţie condiţiile podgoriei | |
Dimensiuni disponibile | 0,375 l - 0,75 l - 1,5 l - 3 l - 5 l |
Capacitate | 75 cl |
---|---|
Ţara de provenienţă | Italia |
Soiul de struguri | Sangiovese |
Culoare | Rosu |
Tip | Vin |
Producator | Castello Banfi |