"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Pomerol Chateau PETRUS

Rating:
100%
21.277 RON
Stoc epuizat
SKU
14177
Scrie o recenzie

Detalii

Istorie:
Château Petrus este unul dintre cele mai lăudate şi distinse vinuri din lume. De aceea, este foarte greu de explicat, de ce până recent, acest vin era unul relativ ieftin şi dificil de vândut. De abia de la mijlocul secolului 20, reputaţia Château Petrus s-a consolidat, devenind un vin căutat la nivel internaţional , un ’blue chip’ pentru colecţionari.

Inainte de succesul actual al Petrus, domeniul a fost deţinut de familia Arnaud, timp de aproape 200 de ani. Vinurile domeniului au început să crească în vânzări de abia după ce Madame Loubat - care a cumpărat treptat părţi din domeniu încă din anul 1925 - a devenit unicul proprietar, la sfârşitul celul de-al II- lea Război Mondial.

In primii ani de reinventare ai Château Petrus, Loubat a lucrat în parteneriat cu Jean-Pierre Moueix, un comerciant de succes. Realizările lor pot fi atribuite unui management perspicace, unui nivel crescut de ’green-harvesting’ şi unei vinificări minuţioase. în plus, cum podgoria este de numai 12 hectare, creşterile de preţ au devenit justificabile în momentul în care cererea a depăşit cu mult oferta limitată.

După moartea doamnei Loubat în 1961, familia acesteia a vândut acţiunile lui Moueix, făcându-l pe acesta singurul proprietar al domeniului. Astăzi, după moartea lui Jean –Pierre, domeniul este gestionat de către fiul acestuia, Jean-Francois împreună cu fratele său, Christian, ce se ocupă de supravegherea podgoriilor şi a activităţilor viticole, precum şi de activitatea de marketing şi distribuţie.

Château Petrus continuă să fie într-o clasă diferită de cea a vinurilor din regiune, menţinându-şi statutul de a fi unul dintre cele mai râvnite vinuri din lume. Este un vin caracterizat de onctuozitatea specifică regiunii Pomerol, dar cu o rară profunzime a culorii, o claritate a aromelor şi un pedigree structurat ce nu se compară cu niciun altul.

Viticultură şi vinificare:
Pomerol nu are nicio clasificare oficială, dar Château Petrus este considerat unul dintre domeniile de top, echivalentul unui domeniu Premier Cru.

Soiuri:
Pe podgorii este cultivat predominant Merlot (95%), cu un pic de Cabernet Franc (5%).

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Cantitate 0.75 l
Tip vin Vin
Culoare Rosu
Producator Pomerol
Ambalare Bauturi Sticla
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.