Nu aveti niciun produs in cos.

Subtotal: 0 RON

Bordeaux

Bordeaux, în sud-vestul Franței, nu are nevoie de prezentare pentru cei interesați de vin. Una dintre cele mai prolifice regiuni vinicole din lume, reușește să se clasifice și printre cele mai faimoase și prestigioase. Secretele succesului deținut de vinurile de Bordeaux (altele decât magicul Amestec de Bordeaux) sunt cele trei atuuri pe care le posedă: diversitate, calitate și cantitate.

Majoritatea vinurilor de Bordeaux, care au adus renume regiunii, sunt roșii, seci, de corpolență medie. Cele mai bune (și cele mai scumpe) provin de la marile castele ale Medoc-ului, în special Pauillac și Margaux, și de la denumirile „de pe malul drept”, Saint-Emilion și Pomerol. În completarea legendarelor vinuri roșii vin cele albe de înaltă calitate, atât tipurile seci de Pessac-Leognan, cât și nectarurile dulci, din struguri cu putregai cenușiu, de Sauternes.

Regiunea viticolă oficială din Bordeaux pornește de pe coasta Atlanticului și se întinde 80 mile (130 km) în interiorul țării. Este ținutul a peste 10.000 de podgoreni, care produc o vastă cantitate de vin la fiecare recoltă, de la vinuri de consum curent, care nu sunt scumpe, până la unele dintre cele mai scumpe și mai prestigioase etichete din lume. Sticlele de vin roșu sec produse sub denumirea generică a regiunii, Bordeaux, pot fi cumpărate cu doar câțiva dolari. Cele de la castelele de top sunt de obicei vândute cu câteva mii de dolari.

Verile lungi și relativ călduroase ale regiunii sunt ideale pentru cultivarea soiurilor de struguri care se culeg târziu. Dar aceasta nu înseamnă că vremea răcoroasă și umedă din primăvară și toamnă nu ridică probleme aici. Un motiv fundamental pentru care majoritatea vinurilor roșii de Bordeaux sunt realizate dintr-un amestec de Merlot și Cabernet Sauvignon este că cele două soiuri înmuguresc, înfloresc și se coc în perioade și cu viteze diferite, ceea ce răspândește riscurile ridicate de condițiile meteorologice proaste la vremea înfloririi și culesului.

Merlot este strugurele predominant de vin roșu în podgoriile din Bordeaux, urmat îndeaproape de Cabernet Sauvignon, iar Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec și chiar Carmenere sunt permise aici. Folosite în combinație, soiurile sunt denumite „Amestec de Bordeaux”. Vinurile albe de Bordeaux sunt în general amestecuri de Sauvignon Blanc, Semillon și Muscadelle.

În timp ce Bordeaux este bine văzută pentru vinurile produse în anumite zone, multe sunt incluse în alte denumiri, mai puțin ambițioase. Acestea includ Bordeaux, Bordeaux Supérieur și vinul spumos specific, Crémant de Bordeaux. Bordeaux deține și un sistem de clasificare diferit, cu semnificație istorică, rămas în mare neschimbat încă de la jumătatea secolului al XIX-lea.

Puține regiuni pot rivaliza cu Bordeaux în ceea ce privește impactul asupra lumii vinului. Printre puținele pretendente se numără Burgundia, Champagne, Rioja, Chianti și Valea Napa.

Matrice  Listă 

16 Produs(e)

Matrice  Listă 

16 Produs(e)

Producatori

  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand