Nu aveti niciun produs in cos.

Subtotal: 0 RON

Ungaria

Ungaria și-a câștigat reputația în lumea vinurilor cu doar câteva tipuri, dar este de secole o națiune producătoare de vinuri de o diversitate considerabilă. În plus față de vinurile dulci de Tokaj și profundul „sânge de taur” de Eger, portofoliul ungar include vinuri albe seci de pe malurile Lacului Balaton și vinuri roșii mai bune din variate regiuni, mai ales din Pannonhalma, Sopron și în special Aszar-Neszmely.

Soiurile ungare tradiționale de vin alb includ Furmint și Harslevelu (strugurii albi întrebuințați pentru Tokaj), Olasrizling, Leankya și Keknyelu. Acestora li s-a alăturat recent o pleiadă de noi hibrizi, precum Irsay Oliver, Zefir și Zenit, o parte fiind creați local de ampelografii unguri. Omoloagele lor roșii sunt Kadarka, Blaufrankisch (cunoscut aici ca Nagyburgundy sau Kekfrankos), Zweigelt, Portugieser (Kekoporto) și, de asemenea, Zierfandler, originar de peste graniță, din Austria.

Matrice  Listă 

1 Produs(e)

Matrice  Listă 

1 Produs(e)

Producatori

  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand
  • brand