"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Aldegheri - Amarone Della Valpolicella Classico Riserva D.O.C.G.

496 RON Pret standard 496 RON
in stoc

Mai putin de 100 produse

SKU
45002_c
Scrie o recenzie

Detalii

Acest vin extrem de expresiv este produs exclusiv din podgorii de la deal, ale căror struguri sunt lăsaţi să se stafidească după ce sunt recoltaţi. Acest vin trece printr-o perioadă foarte lungă de învechire înainte de a putea fi servit, prima oară în butoaie de stejar şi apoi în sticlă în crame subterane.
 

Soiuri de struguri:
Corvina, Rondinella, Molinara, alte varietăţi locale, folosite în mod tradiţional la acest vin
 

Podgorie: poziţionare geografică
Viile sunt situate pe dealurile din Sant’Amborgio, centrul istoric al regiunii Valpolicella. Vârsta medie a acestora este de 20 de ani, iar maximul 35 (- anumite viţe Corvine). Terenul este deluros, cu soluri neolitice, stâncoase, cu depozite de calcar.
 

Recoltare:
La începutul lui octombrie, când strugurii sunt uşor supra-copţi. Recoltarea este manuală iar strugurii sunt selecţionaţi cu atenţie, doar cei de top fiind aleşi pentru ‘appassimento’ (uscare).
 

Vinificare:
După uscare, strugurii sunt curăţaţi de ciorchine în primele zile ale lui februarie şi presaţi uşor. Mustul este fermentat cu coaja strugurilor inclusiv, şi apoi este mutat în butoaie din stejar pentru p învechire prelungită. După îmbuteliere, acest Amarone este rafinat încă un an în sticlă, astfel încât la deschiderea sticlei să-şi ilustreze cât mai bine calităţile.


Amarone şi gastronomia:
Un vin corpolent, este un companion ideal pentru toate preparatele din carne, în special pentru fripturi, filéuri sau vânat. Acest vin este excelent alături de brânzeturi tari sau pentru contemplare,putând fi savurat la finalul unei mese acompaniind conversaţiile dintre meseni.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Cantitate 75 cl
Tip vin (vin|spumant|sampanie) Vin
Culoare Rosu
Soi Struguri Corvina, Rondinella, Molinara
Producator Aldegheri

Produse similare

This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.