"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."
Biondi Santi - Brunello di Montalcino D.O.C.G. "Annata"
Detalii
BRUNELLO di Montalcino DOCG Annata
Brunello "Annata" este produs în viile Greppo Sangiovese (cu vârsta între 10 și 25 de ani), şi învechit timp de 36 de luni în butoaie de stejar slavone. Caracteristica de bază a vinurilor Brunello de Greppo Biondi Santi este longevitatea. "Annata" se va învechi între 20 și 40 de ani. Pentru a permite aromei să se desfășoare complet, sticla trebuie deschisă și trebuie turnat un pic de vin cu cel puţin 8 ore înainte de a se bea.
Regiunea de producţie: Montalcino
Vârsta podgoriilor: de la 10 la 25 ani
Compoziția solului: diferite origini, bogat în pietre. Cele mai bune sunt cele bogate in marna
Expunerea podgoriilor: sud, sud-est, est, nord-est, nord
Altitudine: 300-500 de metri
Struguri: Sangiovese Grosso 100%
Recoltă: la sfârșitul lunii septembrie
Vinificație: în roșu, temperatură controlată
Îmbătrânirea: 3 ani în butoaie de stejar slavone
Rafinarea în sticlă: cel puțin patru luni
Producția anuală: 77.016
Caracteristici organice:
Culoare: roșu rubiniu intens
Buchet: complex, cu note de trandafir uscat
Gust: armonic, bine structurat, cald, cu taninuri și aciditate în echilibru perfect, persistent și savoros
Învechire: 30 - 40 ani
Temperatura de servire: 18ºC
Analiza chimică la îmbuteliere:
Conţinut de alcool: 13,61
Zahăr rezidual (g/l): 1,70
Extract sec total (g/l): 28,90
Aciditate totală (g/l): 5,40
Total SO2 (mg/l): 94
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Rosu |
Producator Vinuri | Biondi Santi |