"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."
Biondi Santi - Brunello di Montalcino D.O.C.G. Riserva
Detalii
Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2007
Recoltă excepţională la Il Greppo. Iarna și primăvara au fost reci și umede. Iulie și august calde și secetoase, cu precipitații la intervale regulate. Septembrie a fost foarte secetos, cu o valoare considerabila a temperaturii. Recoltarea a început în data de 10 septembrie, cu vreme uscată și rece. Struguri au fost sănătoși, cu piei groase și bogate în culoare. Mustul rezultat a fost bogat în zahăr, extracte, și aciditate cu un pH de 3,4. Vinificat în roșu cu temperatură controlată, vinul a fost extras după 15 de zile. Scoateţi dopul, eliminaţi o cantitate mică de vin din sticlă și lăsaţi să se aerisească pentru cel puţin 8 ore inainte de servire.
Regiunea de producţie: Montalcino
Vârsta podgoriilor: peste 25 de ani
Compoziția solului: diferite origini, bogat în pietre. Cele mai bune sunt cele bogate in marna
Expunerea podgoriilor: sud, sud-est, est, nord-est, nord
Altitudine: 300-500 de metri
Struguri: Sangiovese Grosso 100%
Recoltă: în data de 18 sep.
Vinificație: în roșu, temperatură controlată
Îmbătrânirea: 3 ani în butoaie de stejar slavone
Rafinarea în sticlă: cel puțin şase luni
Producția anuală: 14.000
Caracteristici organice:
Culoare: roșu rubiniu intens
Buchet: intens, cu note de vanilie și trandafir uscat
Gust: armonic, bine structurat, cald, cu taninuri și aciditate în echilibru perfect, persistent și savoros
Învechire: 70 - 80 ani
Temperatura de servire: 18ºC
Analiza chimică la îmbuteliere:
Conţinut de alcool: 13.87
Zahăr rezidual (g/l): 2.27
Extract sec total (g/l): 29.04
Aciditate totală (g/l): 5.09
Total SO2 (mg/l): 87
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Rosu |
Producator Vinuri | Biondi Santi |