"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Castello Banfi - Excelsus Toscana I.G.T.

340 RON Pret standard 340 RON
in stoc

Mai putin de 100 produse

SKU
3051_c
Scrie o recenzie

Detalii

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Zonă de producție: Podgoriile domeniului Banfi, în zona deluroasă sudică a regiunii Montalcino. Altitudine: Merlot: 170 m deasupra nivelului mării, Cabernet Sauvignon: 220 m deasupra nivelului mării. Poziţie: zonă deluroasă Tipul de sol: Merlot: culoare brun-gălbui, stratul superior este nisipos, calcaros cu multe pietricele Cabernet Sauvignon: culoare brună, măsliniu deschis, stratul superior este argilos, calcaros Soiul de struguri: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (40%). Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat). Densitate viţă de vie: 2.100 viță de vie / ha. Productie pe hectar: 60 q.li / ha. Tehnica/ Modul de producţie: Produs numai în vintageurile favorabile. Cele 2 soiuri sunt vinificate separat având perioade diferite de macerare între 8 zile (pentru Merlot) şi 18 (pentru Cabernet). Fermentaţia alcoolică este urmată de cea malolactică, ce are loc în barriques, în spaţii cu temperatura controlată. Urmează o perioadă de 20 de luni de învechire, ce are loc la o temperatură de 15 ° C. În primele 12 luni, soiurile sunt învechite separat, apoi sunt amestecate şi învechite împreună pentru restul de 8 luni. Culoare: Roșu rubiniu intens cu reflexe de granat. Buchet/Miros: Bogat şi amplu. Caracteristicile complementare ale celor 2 soiuri, Cabernet şi Merlot, se potenţează reciproc rezultând un vin complex. Gust: Plin şi rotund, având structura unui vin foarte rafinat. Însemnările producătorului: Îmbuteliat pe proprietatea Castello Banfi numai în anii cu un vintage excepţional, acest SuperToscan îmbină perfect tradiţia soiurilor nobile de origine franceză – Merlor şi Cabernet Sauvignon cu extraordinarul Montalcino terroir. Recomandări culinare: Caracterizat prin eleganţă, este un vin perfect pentru preparate din carne roşie sau pentru branzeturi maturate. Este un vin recomandat pentru învechire. Prima producţie comercializată: 1993 Conţinutul de alcool: 13% până la 13,5% vol. în funcţie de condiţiile din anul anul recoltei.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Tip vin Vin
Culoare Alb
Producator Biondi Santi

Produse similare

This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.