"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."
Henri Bourgeois "Petit Clos" Pinot Noir
111 RON
Pret standard
111 RON
in stoc
Mai mult de 100 produse
SKU
48013_c
Scrie o recenzie
Detalii
Ce este Petit Clos?
Petit Clos este o selecţie de struguri provenind de la cele mai tinere viţe de vie. S-a dorit conceperea unui Pinot Noir foarte savuros, fructat şi cu o structură bună. Acest vin este un amestec provenind de pe 3 tipuri diferite de soluri: argilă Wither, argilă Broadbridge, piatră Greywacke. Selecţia riguroasă şi marea atenţie pentru detalii se continuă şi în vinărie pentru a ilustra cât mai bine calităţile terroir-ului Clos Henri.
Notele vinificatorului:
’Sezonul 2010 a fost uscat dar nu exagerat de călduros. Producţia restânsă şi fructele de dimensiuni mici s-au carcaterizat printr-o foarte bună concentraţie. Expunerea foarte bună la soare şi lipsa irigării au amplificat caracteristicile minerale ale vinului. Acest vintage se carcaterizează printr-o fineţe impresionantă, de la fructe până la structură. Strugurii sunt cultivaţi în proporţie de 100% pe domeniul Clos Henri iar graţie terroir-ului, vinul se caracterizează printr-un echilibru perfect ăntre fructe şi caracteristicile savuroase, cu taninurile delicate, catifelate. ’Damien Yvon, Winemaker
Viticultură:
Cultivat pe podgoria Henri Clos, produs doar din viţe tinere
Densitate mare a plantelor: 5050 viţe/ha
Producţie: 6t/ha (45hl/ha)
În conformitate cu tradiţia franceză, plantele sunt cultivate cu o densitate mare ( dublu faţă de media din Noua Zeelandă) ), iar combinată cu o producţie scăzută se obţine o poziţionare mai bună a fructelor şi un mai bun management al viei. În plus, datorită zilelor cu vânt specifice zonei se obţine o bună aerisire a viei. Viţele tinere sunt situate pe soluri argiloase şi cu pietriş aflate la intersecţia dintre râurile Waihopai şi Wairau. Fructele sunt recoltate în momentul optim din punct de vedere al maturităţii (nivelul optim de taninuri delicate, de fruct şi de aciditate).
Vinificare:
Vinul este fermentat în cuve deschie din oţel inoxidabil şi învechit în cuve franceze din stejar timp de 11 luni pentru ca vinul să dobândească note subtile de stejar şi să îşi îmbunătăţească structura fără a pierde ceva din expresia pură a fructelor. Echilibrul foarte bun dintre fruct şi stejar face din acest Pinot Noir un vin carismatic şi vibrant.
Caracteristici senzoriale:
Este un vin floral cu note de violete şi cireşe roşii susţinute de caracteristici savuroase, o subtilă notă de fum şi arome de ciuperci. Este un vin generos din punct de vedere al gustului, complex cu note de ciocolată şi fructe de pădure. Vinul este o expresie delicată şi feminină a soiului Pinot Noir.
Potenţial de învechire: 3-4 ani.
Petit Clos este o selecţie de struguri provenind de la cele mai tinere viţe de vie. S-a dorit conceperea unui Pinot Noir foarte savuros, fructat şi cu o structură bună. Acest vin este un amestec provenind de pe 3 tipuri diferite de soluri: argilă Wither, argilă Broadbridge, piatră Greywacke. Selecţia riguroasă şi marea atenţie pentru detalii se continuă şi în vinărie pentru a ilustra cât mai bine calităţile terroir-ului Clos Henri.
Notele vinificatorului:
’Sezonul 2010 a fost uscat dar nu exagerat de călduros. Producţia restânsă şi fructele de dimensiuni mici s-au carcaterizat printr-o foarte bună concentraţie. Expunerea foarte bună la soare şi lipsa irigării au amplificat caracteristicile minerale ale vinului. Acest vintage se carcaterizează printr-o fineţe impresionantă, de la fructe până la structură. Strugurii sunt cultivaţi în proporţie de 100% pe domeniul Clos Henri iar graţie terroir-ului, vinul se caracterizează printr-un echilibru perfect ăntre fructe şi caracteristicile savuroase, cu taninurile delicate, catifelate. ’Damien Yvon, Winemaker
Viticultură:
Cultivat pe podgoria Henri Clos, produs doar din viţe tinere
Densitate mare a plantelor: 5050 viţe/ha
Producţie: 6t/ha (45hl/ha)
În conformitate cu tradiţia franceză, plantele sunt cultivate cu o densitate mare ( dublu faţă de media din Noua Zeelandă) ), iar combinată cu o producţie scăzută se obţine o poziţionare mai bună a fructelor şi un mai bun management al viei. În plus, datorită zilelor cu vânt specifice zonei se obţine o bună aerisire a viei. Viţele tinere sunt situate pe soluri argiloase şi cu pietriş aflate la intersecţia dintre râurile Waihopai şi Wairau. Fructele sunt recoltate în momentul optim din punct de vedere al maturităţii (nivelul optim de taninuri delicate, de fruct şi de aciditate).
Vinificare:
Vinul este fermentat în cuve deschie din oţel inoxidabil şi învechit în cuve franceze din stejar timp de 11 luni pentru ca vinul să dobândească note subtile de stejar şi să îşi îmbunătăţească structura fără a pierde ceva din expresia pură a fructelor. Echilibrul foarte bun dintre fruct şi stejar face din acest Pinot Noir un vin carismatic şi vibrant.
Caracteristici senzoriale:
Este un vin floral cu note de violete şi cireşe roşii susţinute de caracteristici savuroase, o subtilă notă de fum şi arome de ciuperci. Este un vin generos din punct de vedere al gustului, complex cu note de ciocolată şi fructe de pădure. Vinul este o expresie delicată şi feminină a soiului Pinot Noir.
Potenţial de învechire: 3-4 ani.
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Rosu |
Producator | Henri Burgeois |