"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Henri Bourgeois "Petit Clos" Sauvignion Blanc

80 RON Pret standard 80 RON
in stoc

Mai mult de 100 produse

SKU
48012_c
Scrie o recenzie

Detalii

Ce este Petit Clos?
Petit Clos este o selecţie de struguri provenind de la cele mai tinere viţe de vie. S-a dorit conceperea unui Sauvignon Blanc carismatic, rotund. Acest vin este un amestec provenind de pe 3 tipuri diferite de soluri: argilă Wither, argilă Broadbridge, piatră Greywacke. Selecţia riguroasă şi marea atenţie pentru detalii se continuă şi în vinărie pentru a ilustra cât mai bine calităţile terroir-ului Clos Henri.
Notele vinificatorului:
’Acest vin de calitate este gata de băut în orice moment: între prieteni, alături de preparate uşoare din peşte şi salate de vară sau singur. Se caracterizează prin echilibrul perfect al fructelor, prin faptul că nu este un vin absolut deloc dulce şi prin rotunjimea sa. Este un vin ce îndeamnă consumatorii să se simtă bine. ’ Damien Yvon, Winemaker
Viticultură:
Struguri plantaţi pe domeniul Henri Clos
Densitate mare a plantelor: 4400-6000 viţe/ha
Producţie: 3-7t/ha (54hl/ha)
În conformitate cu tradiţia franceză, plantele sunt cultivate cu o densitate mare ( dublu faţă de media din Noua Zeelandă) ), iar combinată cu o producţie scăzută se obţine o poziţionare mai bună a fructelor şi un mai bun management al viei. În plus, datorită zilelor cu vânt specifice zonei se obţine o bună aerisire a viei. Viţele tinere sunt situate pe soluri argiloase şi cu pietriş aflate la intersecţia dintre râurile Waihopai şi Wairau.
Vinificare:
Vinul este fermentat în cuve din oţel inoxidabil pentru a reţine eleganţa fructelor şi aromele acestora; apoi este învechit cu drojdii fine timp de 6 luni. În acest timp drojdiile sunt amestecate pentru a permite vinului să se stabilizeze în mod natural, astfel încât să fie nevoie doar de o rafinare a acestuia înainte de o uşoară filtrare. De asemenea, acest procedeu dă rotunjime şi corpolenţă vinului.
Caracteristici senzoriale:
Acest vin din 2011 are o paletă de arome savuroasă cu note de citrice, coacăze, caprifoi şi mandarine. Fructat şi proaspăt, cu un echilibru bun între aciditate şi mineralitate. Acest vin are un potenţial de învechire de 2-3ani.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Cantitate 0.75 l
Tip vin Vin
Culoare Alb
Soi Struguri 100% Sauvignon Blanc
Producator Henri Burgeois

Produse similare

This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.