Cotes du Rhone

Valea Ronului este o regiune vinicolă cheie din sud-estul Franței. Urmează cursul nord-sudic al Ronului pe o distanță de aproape 150 mile (240 km) de la Lyon până în Delta Ronului (Bouches-du-Rhône), aproape de coasta mediteraneană.

Această diviziune se reflectă nu doar geografic și în soiurile de struguri preferate, ci și în calitatea și cantitatea vinurilor produse. Secțiunea din nord, mai mică, orientată mai mult pe calitate, se axează aproape integral pe Syrah pentru vinurile roșii și pe Viognier, Marsanne și Roussanne pentru vinurile albe, în vreme ce sudul, mai mare și mai prolific, întrebuințează o listă mai mare de soiuri. Cele mai notabile sunt soiurile roșii Grenache și Mourvedre, care în combinație cu Syrah produc amestecul „GSM”, atât de caracteristic pentru sudul Ronului. În timp ce pantele nordice bogate în granit sunt asociate cu un climat continental, solurile stâncoase și nisipoase ale sudului mai neted se bucură de iernile mai blânde ale climatului mediteranean.

Vizualizare ca Grila Lista

2 Produse

pe pagina
Setati descendent
 1. Chateauneuf du Pape Chemin des Papes

  Rating:
  80%
  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
 2. Chemin des Papes Cotes du Rhone

  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
Vizualizare ca Grila Lista

2 Produse

pe pagina
Setati descendent
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.