"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Banfi - Rosso di Montalcino D.O.C.

285 RON Pret standard 285 RON
in stoc

Mai putin de 100 produse

SKU
3077_c
Scrie o recenzie

Detalii

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Podgoriile domeniului de pe dealurile sudice ale regiunii Montalcino. Altitudine: 100 de metri deasupra nivelului mării. Poziţie: zonă deluroasă Tipul de sol: Culoare brună, măsliniu deschis, stratul superior calcaros, cu roci. Soiul de struguri: 100% Sangiovese. Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat) Densitate viţă de vie: 4.100 viță de vie / ha. Productie pe hectar: 70 q.li / ha. Tehnica/ Modul de producţie: Strugurii selectaţi sunt vinificaţi, având o perioadă medie de macerare de 7-10 zile. Unei perioade de maturare de 10-12 luni, parţial în barriques şi parţial în butoaie mari de stejar, îi este urmată una de 6 luni în sticlă, înainte de comercializare. Culoare: Roșu rubiniu intens cu reflexe violete. Buchet/ Miros: Intens, proaspăt, fructat cu note specifice violete, cireşe şi prune. Gust: Delicat, amplu, persistent. Însemnările producătorului: Un produs clasic al regiunii Montalcino şi Castello Banfi. Un vin capabil să egaleze eleganţa şi soliditatea omologului său mai în vârstă cu prospeţimea şi simplitatea caracteristice,ce fac din el unul dintre cele mai versatile vinuri ale Banfi. Foarte plăcut la gust atunci când este comercializat, poate fi potrivit şi pentru învechire. Recomandări culinare: Potrivit alături de preparate din vânat sau brânzeturi semi-maturate. Structura remarcabilă îi permite să fie învechit pe perioade bune de timp. Prima producţie: comercializată 1983 Conţinutul de alcool: De la 13% până la 13,5% vol. în funcţie de sezon.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Tip vin Vin
Culoare Rosu
Producator Banfi
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.