Detalii
Zona de producţie Dealurile din centrul şi vestul Siciliei, în provincia Trapani.
Soi struguri Strugurii roşii sicilieni.
Tip Rosé.
Clasificare IGP Sicilia
Sol Mixt, destul de calcaros.
Altitudine De la 100 la 250m deasupra nivelului mării.
Podgorie Denistatea viţei de vie pe hectar: 4000 unităţi
Climat Insular, mediteranean, destul de torid, uscat.
Recoltă Din a 2a până în a 4a săptămână din septembrie
Vinificaţie Macerare scurtă de aproximativ 12 ore, la rece ( strugurii se lasă cu coajă) şi presare uşoară. Fermentaţia are loc la temperaturi de 17° - 18° C.
Învechire La temperaturi controlate până în februarie, pentru a favoriza clarificarea naturală. 2 luni de învechire în sticlă, la temperatură controlată.
Culoare Roz aprins, cu reflexe asemănătoare culorii cireşelor.
Buchet Bogat, parfumat, fructat.
Aromă Bine echilibrat, cu un corp bine constituit, vivace şi cu o persistenţă medie a gustului.
Conţinut de alcool 12,0 % - 12,5 % vol.
Temperatură de servire 12° - 14° C.
Recomandări culinare Se potriveşte cu o varietate largă de preparate precum: aperitive complexe, feluri principale, peşte şi carne albă.
Depozitare Într-un loc răcoros (13°-15°C), cu umiditate scăzută şi ferit de lumină.
Durata de viaţă Trebuie savurat cât este încă tânăr, preferabil în primul sau al doilea an de viaţă.
Prima producţie 1968
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Rose |
Producator | Duca di Salaparuta |