"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Botter - PROSECCO de Valdobbiadene Superiore D.O.C.

Stoc epuizat
SKU
36003_c
Scrie o recenzie

Detalii


Compoziţie: Glera
Denumire: Prosecco Valdobbiadene DOCG
Suprafaţa de producţie: regiunea Valdobbiadene (dealuri aflate la nord de Conegliano)
 

Vinificare:
Mustul este imediat separat de coaja strugurilor, iar apoi este trecut într-un rezervor din oţel pentru a-şi finaliza fermentarea, timp de 8-10 zile, la o temperatură controlată de 180C. Apoi vinul este depozitat într-un rezervor special, unde se adaugă mustul ce prezintă acelaşi conţinut de alcool. Vinul este lăsat pentru o nouă fermentaţie, până în momentul când se atinge atmosfera dorităa, şi anume 5 atm, de aceea, după filtrare, vinul va fi îmbuteliat.
 

Data recoltei: a 2-a jumătate a lunii septembrie
Perioada de învechire în cramă: 2 ani
Conţinutul de alcool: 11% vol.
Aciditate totală (acid tartric): 5,8-6 g/l
Zahăr rezidual: 12-14 g/l
 

Note de degustare:
Acest Prosecco di Valdobbiadene DOC este o experienţă ieşită din comun, caracterizată prin efervescenţa persistentă. Are o culoare un galben pai, ce reflectă razele soarelui, iar paleta aromatică este în perfect echilibru cu note delicate florale, cu o aciditate scăzută şi un conţinut moderat de alcool. Prosecco-ul ar trebui băut când este tânăr, pentru a vă putea bucura din plin de gustul şi parfumul său.
 

Sugestii culinare:
Este excelent alături de legume sau antreuri cu fructe de mare, cu diverse supe, cu risotto şi feluri principale cu legume sau cu preparate uşoare, pe bază de peşte. Este ideal ca aperitiv.
 

Temperatura de servire: 8-10 °C

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Cantitate 0.75 l
Tip vin Vin
Culoare Alb
Producator Botter
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.