"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Aldegheri - Amarone Della Valpolicella Classico D.O.C.G.

254 RON Pret standard 254 RON
in stoc

Mai mult de 100 produse

SKU
45001_c
Scrie o recenzie

Detalii

Acest vin extrem de expresiv este produs exclusiv din podgorii de la deal, ai căror struguri sunt lăsaţi să se stafidească după ce sunt recoltaţi. Acest vin trece printr-o perioadă foarte lungă de învechire, înainte de a putea fi servit, prima oară în butoaie de stejar şi apoi în sticlă în crame subterane.
 

Soiuri de struguri:
Corvina, Rondinella, Molinara, alte soiuri indigene
 

Podgorie: poziţionare geografică şi caracteristici
Podgoria este situată în zona de nord-vest a zonei deluroase din provincia Verona, în regiunea Sant'Ambrogio di Valpolicella. Vârsta medie a viţelor de vie este de 20 de ani, cele mai vechi viţe având 35 de ani (Corvina). Solul este format din calcar din neolitic şi este stâncos.
 

Vintage: timp şi metodă
Strugurii sunt recoltaţi la începutul lui octombrie, când sunt uşor supra-copţi. Sunt recoltaţi manual, fiind selectaţi doar cei mai buni ciorchini, pentru stafidirea ulterioară
 

Vinificare:
După o stafidire atentă, strugurii sunt curăţaţi de ciorchine şi zdrobiţi la începutul lui februarie; mustul şi tescovina sunt fermentate o perioadă îndelungată. Apoi, după câteva pritociri, vinul este transferat în butoaie mari din stejar pentru procesul de învechire ce durează peste 3 ani. O mică parte, aproximativ 15% este învechit în barriques iar apoi, când este adăugat înapoi în butoaiele mari, imprimă o serie de caracteristici distinctive. în final, acest Amarone este îmbuteliat dar nu este comercializat decât după 6-8 luni, la încheierea procesului de învechire.
 

Amarone şi gastronomia:
Robust, plin, acest vin are un buchet ce aminteşte de cireşe negre în alcool, lemn dulce şi piele, plus o notă subtilă de lemn. Este excelent alături de fripturi şi vânat, cu brânzeturi maturate sau foarte condimentate. De asemnea, este companionul ideal al unei conversaţii, la sfârşitul mesei. Este recomandat să se deschidă sticla cu câteva ore înainte de servire sau să fie ’oxigenat’ cu ajutorul unui decantor. Serviţi-l la 180-200 .
 

Sticla: date tehnice
Alcool: 15,1
Zahăr rezidual: 7g/l
Aciditate totală: 5,65
Extract net: 32,4
Nr. sticle produse: 25 000
 

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Cantitate 0.75 l
Tip vin Vin
Culoare Rosu
Producator Aldegheri
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.