"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."
Aldegheri - Amarone Della Valpolicella Classico D.O.C.G.
Detalii
Acest vin extrem de expresiv este produs exclusiv din podgorii de la deal, ai
căror struguri sunt lăsaţi să se stafidească după ce sunt recoltaţi. Acest vin
trece printr-o perioadă foarte lungă de învechire, înainte de a putea fi servit,
prima oară în butoaie de stejar şi apoi în sticlă în crame subterane.
Soiuri de struguri:
Corvina, Rondinella, Molinara, alte soiuri indigene
Podgorie: poziţionare geografică şi caracteristici
Podgoria este situată în zona de nord-vest a zonei deluroase din provincia
Verona, în regiunea Sant'Ambrogio di Valpolicella. Vârsta medie a viţelor de vie
este de 20 de ani, cele mai vechi viţe având 35 de ani (Corvina). Solul este
format din calcar din neolitic şi este stâncos.
Vintage: timp şi metodă
Strugurii sunt recoltaţi la începutul lui octombrie, când sunt uşor supra-copţi.
Sunt recoltaţi manual, fiind selectaţi doar cei mai buni ciorchini, pentru
stafidirea ulterioară
Vinificare:
După o stafidire atentă, strugurii sunt curăţaţi de ciorchine şi zdrobiţi la
începutul lui februarie; mustul şi tescovina sunt fermentate o perioadă
îndelungată. Apoi, după câteva pritociri, vinul este transferat în butoaie mari
din stejar pentru procesul de învechire ce durează peste 3 ani. O mică parte,
aproximativ 15% este învechit în barriques iar apoi, când este adăugat înapoi în
butoaiele mari, imprimă o serie de caracteristici distinctive. în final, acest
Amarone este îmbuteliat dar nu este comercializat decât după 6-8 luni, la
încheierea procesului de învechire.
Amarone şi gastronomia:
Robust, plin, acest vin are un buchet ce aminteşte de cireşe negre în alcool,
lemn dulce şi piele, plus o notă subtilă de lemn. Este excelent alături de
fripturi şi vânat, cu brânzeturi maturate sau foarte condimentate. De asemnea,
este companionul ideal al unei conversaţii, la sfârşitul mesei. Este recomandat
să se deschidă sticla cu câteva ore înainte de servire sau să fie ’oxigenat’ cu
ajutorul unui decantor. Serviţi-l la 180-200 .
Sticla: date tehnice
Alcool: 15,1
Zahăr rezidual: 7g/l
Aciditate totală: 5,65
Extract net: 32,4
Nr. sticle produse: 25 000
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Rosu |
Producator | Aldegheri |