"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Banfi - San Angelo Pinot Grigio Toscana I.G.T.

Rating:
100%
107 RON Pret standard 107 RON
in stoc

Mai putin de 100 produse

SKU
3079_c
Scrie o recenzie

Detalii

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Podgoriile domeniului de pe dealurile sudice ale regiunii Montalcino. Altitudine: 300 de metri deasupra nivelului mării. Poziţie: zonă deluroasă Tipul de sol: Culoare brun-gălbui, strat superior argilos, uşor calcaros Soiul de struguri: 100% Pinot Grigio. Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat) Densitate viţă de vie: 2.100 viță de vie / ha. Productie pe hectar: 85 q.li / ha. Tehnica/ Modul de producţie: Produs din struguri selecţionaţi din recoltă. Fermentaţia la temperaturi controlate (15-18°C) a sucului free run este urmată de o depozitare la temperaturi scăzute, prin care se păstrează o uşoară efervescenţă naturală. La câteva luni de la recoltă, înaintea închieierii anului, are loc îmbutelierea. Culoare: Galben pal, de culoarea paiului. Buchet/ Miros: Foarte proaspăt şi fructat cu note de pere, piersici, anason şi miere. Gust: Bogat, amplu, rotund şi foarte persistent. Însemnările producătorului: Acest 100% Pinot Grigio face parte din categoria vinurilor produse dintr-un singur soi de struguri de către Castello Banfi. Graţie microclimatului din Montalcino, vinul toscan Pinot Grigio are pe lângă aromele specifice soiului, o structură, aromă şi un echilibru excepţionale. Recomandări culinare: Excelent pentru aperitive. Este potrivit pentru preparate uşoare sau pentru preparate din peşte. Prima producţie comercializată: 1982. Conţinutul de alcool: De la 12 %până la 12,5% vol. în funcţie de sezon.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Cantitate 0.75 l
Tip vin Vin
Culoare Alb
Producator Banfi
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.