Single Malt Scotch Whisky

Whisky-ul de malț se produce numai din orz malțificat, în două (uneori trei) alambicuri speciale de cupru,  printr-un proces tehnologic de prelucrare pe loturi. Whisky-ul „dintr-un singur malț” este produsul unei singure distilerii; malțul amestecat (vatted sau blended) (uneori numit și malț pur) este un amestec de malț provenind de la două sau mai multe distilerii.

Whisky-ul de malț este whisky-ul „original” din Scoția. Deși se foloseau și alte cereale, orzul a fost cultivat în mod particular pentru bere și whisky. Totuși, odată cu succesul amestecului de whisky la finalul secolului al XIX-lea, în afara Highland-ului s-a băut prea puțin whisky dintr-un singur malț până în anii 1980, când publicul entuziast a redescoperit „podgoriile din Nord” și au început să fie puse la dispoziția proprietarilor de distilerii.

Prin lege, Scotch-ul (atât whisky din malț, cât și din cereale) trebuie maturat în butoaie de stejar în Scoția, iar butoaiele în sine pot avea o contribuție imensă la aroma produsului finit, în funcție de a) cât timp a fost lăsat whisky-ul la maturat, b) cât de des a fost folosit butoiul la maturări de Scotch și c) dacă butoiul este din stejar european sau american. Și aceasta face dificilă identificarea produselor maturate provenite de la distilerii.

Cel puțin din anii 1880, producătorii de amestecuri au identificat tipuri variate de whisky provenite din diferite părți ale Scoției. Diviziunea inițială, datând din anii 1780, era între whisky de Lowland și whisky de Highland. Apoi whisky-urile făcute în Campbeltown și Islay au fost considerate ca diferite, apoi au fost adăugate pe listă cele din Speyside .

Odată cu creșterea dramatică a interesului pentru whisky dintr-un singur malț, începând cu anii 1980, regiunea Highland a fost sub-împărțită în nordică, vestică, estică, sudică și insule.

Vizualizare ca Grila Lista

3 Produse

pe pagina
Setati descendent
 1. Ardbeg 10 ani, Cutie

  70 cl / 43%
  364 RON
  Quickview
 2. Ardbeg Uigeadail

  70 cl / 43%
  504 RON
  Quickview
 3. Balblair 1997 Vintage

  70 cl / 40%
  2.305,80 RON Pret standard 2.562 RON
  Quickview
Vizualizare ca Grila Lista

3 Produse

pe pagina
Setati descendent
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.