Detalii
Gama / colectia: Gitana Classico
Soiul strugurilor:strugurilor 100% Saperavi
Tip:vin de calitate rosu sec
Anul Recoltei:2012
Podgorie / Zona / Originea strugurilor:20 ha in regiunea viticola Valul lui Traian,
s. Romanovca
Soluri / Tipul terenului: Cernoziom carbonatic cu textura
calcaroasa
Vinificarea:Strugurii sunt recoltati manual, iar
fermentatia are loc timp de 20 de zile, in
cazi mari de stejar. In timpul fermentarii
nu sunt folosite produse chimice,
fermenteaza sub actiunea drojdiilor indigene.
Aceste lucruri permit imbogatirea maxima
a vinului cu elemente care sa-i asigure o
culoare intensa si o structura echilibrata.
Note de degustareVizual: rosu rubiniu intens, cu nuante
purpurii.
Olfactiv: aroma fina, complexa si bogata
de fructe si prune uscate, la care se
adauga nuantele de ciocolata.
Gustativ: gust intens si complex, cu o
astringenta bine temperata, taninuri
bogate si un post-gust rafinat prelung, cu
note de piper.
Alcool:13,5%
Aciditate totala (g/l):6,0
Aciditate voltila (g/l):x
Zaharuri reducatoare:2,0
Recomandari culinare:Se potriveste cu carnea de miel sau de
vanat, cu legume proaspete si branzeturi
mature sau semimature.
Temperatura / recomandare de consum:16-18 Ì´Ì C
Potential de invechire:Se poate consuma cu o usoara invechire
(2-3 ani). Maturarea necesita timp, dar
calitatile vinului se pastreaza foarte bine
(7 ani si mai mult) si se intensifica
gustul de frisca in buchetul sau complex.
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Rosu |
Producator Vinuri | Crama Gitana |