Spania

Spania este un ținut cu peisaje care îți taie respirația, cu o istorie pitorească, cu o cultură profundă și complexă, în cadrul căreia vinul joacă de mult timp un rol important. Vița-de-vie a fost cultivată în Peninsula Iberică cel puțin de la 3.000 î.Cr., deși abia în 1000 î.Cr. vinicultura a început să fie practicată cu adevărat, cu tehnologie adusă de neguțătorii fenicieni din estul mediteranean. Astăzi, Spania găzduiește mai multă viță-de-vie decât orice altă țară de pe Pământ și are o producție națională de vin depășită numai de Franța și Italia.

Toate cele 17 regiuni administrative ale Spaniei (cunoscute drept communidades autónomas, comunități autonome) găzduiesc într-o măsură mai mare sau mai mică viță-de-vie pentru vin, inclusiv Insulele Canare și Insulele Baleare. Cea mai mare concentrație de podgorii se găsește în Castilla-La Mancha, dar cele mai bune și mai renumite vinuri provin din Andalucia (Sherry), Castilla y Leon (Ribera del Duero) și, bineînțeles, Rioja.

Cei mai cultivați struguri pentru vin în Spania sunt Airen, un soi de vin alb care necesită puțină întreținere și a cărui rezistență la secetă i-a câștigat simpatia viticultorilor, dar nu și a producătorilor de vin (e folosit mai mult pentru brandy). Cea de-al doilea soi ca popularitate, Tempranillo, este probabil cel mai renumit dintre toate soiurile native ale Spaniei datorită rolului pe care îl are în producerea adoratelor vinuri roșii de Rioja. Este urmat de Bobal, Garnacha și Monastrell, pentru vinuri roșii, și Albarino, Viura/Macabeo și Palomino pentru cele albe. De-a lungul ultimelor decenii, soiuri internaționale, precum Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay și Sauvignon Blanc au devenit populare în Spania, iar cultivarea lor sporește în variate regiuni ale țării. Alături de cele mai populare soiuri, fiecare regiune deține propria specialitate cu care se mândrește, precum Hondarrabi Zuri în Țara Bascilor, Marmajuelo în Insulele Canare și Zalema în Andalucia.

Vizualizare ca Grila Lista

7 Produse

pe pagina
Setati descendent
 1. Marques de Murrieta - Rioja Tinto reserva

  Rating:
  100%
  178 RON Pret standard 178 RON
  Quickview
 2. Marques de Murrieta -Castillo YGAY Tinto Rioja Gran Reserva Especial

  1.470 RON Pret standard 1.470 RON
  Quickview
Vizualizare ca Grila Lista

7 Produse

pe pagina
Setati descendent
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.