SUA

Statele Unite s-au maturizat încrezătoare, devenind una dintre primele națiuni producătoare de vin din lume. Reputația lor poate fi fondată pe renumele mondial al Napa și Sonoma, dar S.U.A. găzduiește nenumărate regiuni vinicole mai puțin cunoscute, care produc vinuri de clasă mondială (exemple elocvente fiind Willamette Valley din Oregon și Finger Lakes din New York). În State vinul se produce de circa 400 de ani, dar abia în ultimii 40 vinul american a reușit să câștige cu adevărat respect la scară mondială. S.U.A. se clasează acum pe locul patru la nivel mondial în clasamentul națiunilor producătoare de vin (în urma Franței, Italiei și Spaniei) și produce circa 18,5 milioane de hectolitri pe an.

Toate cele 50 de state americane produc vin într-o măsură mai mare sau mai mică, deși 95 de procente din producția de vin provin doar de la patru dintre ele. California este pe departe cea mai prolifică, cu o producție de cinci ori mai mare decât totalul cumulat al următoarelor trei clasate: Washington, Oregon și New York. Cele cinci procente provenite de la celelalte state, în frunte cu Texas și Virginia, sunt produse în mare parte mai mult pentru consum local decât pentru piețele naționale sau internaționale. Diversitatea topografică, geologică și climaterică a continentului american a oferit Statelor Unite toate tipurile de condiții pentru cultivarea viței-de-vie, de la altitudine și climat continental (de ex. Fair Play) până la zone de coastă, încărcate de ceață (de ex. Edna Valley).

Vinuri de California

California este cea mai întinsă și mai importantă regiune vinicolă din Statele Unite. Ocupând cele două treimi sudice ale coastei de vest a țării (Oregon și Washington ocupă restul), se întinde pe circa zece grade latitudine și 850 mile (1370 km) de linie de coastă. Cu munți, văi, câmpii și platouri, topografia statului este la fel de complexă ca și climatul ei, oferind podgorenilor opțiuni uluitoare de terroir.

Deși vinurile californiene s-au ridicat la renume mondial abia în ultimele decenii (mai ales după Judecata din Paris – Paris Judgment din 1976), istoria viticolă a statului datează de mai bine de 200 de ani. Prima viță-de-vie a fost plantată aici în secolul al XVIII-lea, la sosirea coloniștilor și misionarilor europeni pe coasta de vest. Aceștia au adus cu ei strugurii Mission – soiul de vinifera care a jucat un rol important și în stabilirea viniculturii în America de Sud și Centrală. Deși astăzi se regăsește puțină viță-de-vie Mission în California, aceasta rămâne un punct de hotar în istoria vinului californian.

Soiurile principale cultivate în California sunt Cabernet Sauvignon și Chardonnay. Aici înflorește și o gamă largă de viță-de-vie europeană tradițională (Vitis vinifera), cu altoire pe portaltoaie americane robuste, rezistente la filoxeră. Mai puțin cunoscuți sunt hibrizii americani/europeni care produc vinuri în principal pentru consumul local. Multe case de șampanie franceze și-au deschis crame în California. Cele mai faimoase exemple sunt Domaine Chandon al Moet & Chandon, Domaine Carneros al Taittinger, Roederer Estate al Louis Roederer în Valea Anderson și Mumm Napa în Valea Napa.

Vizualizare ca Grila Lista

11 Produse

pe pagina
Setati descendent
 1. Francis Ford Coppola Diamond Collection - Claret

  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
 2. Francis Ford Coppola Diamond Collection - Diamond Red Blend

  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
 3. Francis Ford Coppola Diamond Collection - Pavilion Chardonnay

  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
 4. Francis Ford Coppola Diamond Collection Cabernet Sauvignion

  184 RON Pret standard 184 RON
  Quickview
 5. Kendall - Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

  Rating:
  100%
  149 RON Pret standard 149 RON
  Quickview
 6. Kendall-Jackson Vintner's Reserve Syrah

  172 RON Pret standard 172 RON
  Quickview
 7. Kendall-Jackson Vintner's Reserve Cabernet Sauvignon

  Rating:
  100%
  189 RON Pret standard 189 RON
  Quickview
 8. Kendall-Jackson Vintner's Reserve Merlot

  Rating:
  80%
  189 RON Pret standard 189 RON
  Quickview
 9. Kendall-Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir

  172 RON Pret standard 172 RON
  Quickview
 10. Kendall-Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

  130 RON Pret standard 130 RON
  Quickview
Vizualizare ca Grila Lista

11 Produse

pe pagina
Setati descendent
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.