"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Banfi - Brunello di Montalcino D.O.C.G.

Rating:
97%
153 RON Pret standard 153 RON
in stoc

Mai putin de 100 produse

SKU
3170_c
Scrie o recenzie

Detalii

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Este de peste 170 de hectare de podgorii ale domeniului Banfi din partea sudica a regiunii deluroase Montalcino. Altitudine: 220 de metri desupra nivelului mării. Poziţie: regiune deluroasă/ deal Tipul de sol: Culoare: brun-gălbui, stratul de sol superior este calcaros, nisipos cu multe pietricele Soiul de struguri: 100% Sangiovese Sistemul de palisare: Cordone speronato (cordon pintenat/ ghimpat) Densitate viţă de vie: De la 2400 la 4200 viţă de vie/ha Productie pe hectar: 65 q.li/ha Tehnica/ Modul de producţie: Selecţia meticuloasă a strugurilor ( producţia să nu depăşească 6 tone/ha) este urmată de vinificaţia ce durează 10- 12 zile, în care strugurii sunt puşi împreună cu coaja proprie . Vinul este lăsat la maturat timp de 2 ani în butoaie de stejar de diferite dimensiuni, barriques de 350 litri şi butoaie de 60 -120 hl. Ulterior, vinul este învechit în sticlă/ lăsat la maturat în sticlă încă 8-12 luni înainte de a fi lansat pe piaţă. Culoare: Roşu rubiniu cu reflexe de granat Buchet/ Miros: Eteric, amplu, cu note subtile de vanilie Gust: Plin, delicat, catifelat şi intens, cu un uşor gust de lemn-dulce, mirodenii şi gudron Însemnările producătorului: Un produs clasic al Banfi, acest Brunello di Montalcino este obţinut cu clone de Sangiovesse selectate după 20 de ani de cercetare şi este învechit în butoaie mici de stejar (barriques) de 350 lt precum şi în butoaie slavone de 60-120 hl. Este combinaţia cea mai aristrocratică dintre tradiţia obţinerii vinului în zona Montalcino cu tehnologiile moderne. Recomandări culinare: Vinul este potrivit în special pentru a potenţa preparatele din carne roşie şi branzeturile învechite. Prima producţie comercializată: 1978 Conţinutul de alcool: Între 13% şi 13,5%, în funcţie condiţiile podgoriei Dimensiuni disponibile: 0,375 l - 0,75 l - 1,5 l - 3 l - 5 l

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Tip vin Vin
Culoare Rosu
Producator Banfi
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.