"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Banfi - Fontanelle Sant’Antimo I.G.T.

138 RON Pret standard 138 RON
in stoc

Mai putin de 100 produse

SKU
3053_c
Scrie o recenzie

Detalii

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Podgoriile domeniului Banfi, în zona deluroasă sudică a regiunii Montalcino. Altitudine: 250 de metri deasupra nivelului mării. Poziţie: zonă deluroasă Tipul de sol: Culoare brună, măsliniu deschis, foarte calcaros. Soiul de struguri: 100% Chardonnay. Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat). Densitate viţă de vie: 2.100 viță de vie / ha. Productie pe hectar: 80 q.li / ha. Tehnica/ Modul de producţie: Strugurii, cu tot cu ciorchine, sunt răciţi până la 8-10 °C înainte să fie presaţi şi să fie culese boabele de pe ciorchine. Sucul free run obţinut este apoi separat şi clarificat timp de 24 de ore printr-o sedimentare la rece, numai mustul limpede este pus în barriques împreună cu drojdii pentru a se realiza fermentaţia alcoolică. După fermenaţia temperatura din încăpere este diminuată până la 10°C pentru a se evida iniţierea fermenaţiei malolactice. Urmează o perioadă de învechire 5-6 luni în vinul rămâne împreună cu drojdii fine şi este amestecat o dată pe sătămână. Ciclul este încheiat cu o învechire în sticlă de 8-10 luni. Culoare: Galben pai cu subtile reflexe aurii. Buchet/ Miros: Intens, fructat cu note specifice soiului şi note subtile picante de vanilie . Gust: Delicat, sec, cu senzaţii puternice de mere, piersici şi caise încadrate de note de lemn nobil. Însemnările producătorului: Acest 100% Chardonay face parte din categoria vinurilor produse dintr-un singur soi de struguri de către Castello Banfi. Recomandări culinare: Un vin potrivit pe parcursul întregii mese. Ideal cu feluri de mâncare elaborate bazate pe peşte şi carne. Potenţial bun pentru învechire. Prima producţie comercializată: 1982. Conţinutul de alcool: De 12,5% până la 13% vol. în funcţie de condiţiile din anul anul recoltei.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Cantitate 0.75 l
Tip vin Vin
Culoare Alb
Producator Banfi
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.