"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Banfi - Poggio all’ Oro Brunello di Montalcino D.O.C.G.

Stoc epuizat
SKU
3009_c
Scrie o recenzie

Detalii

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Podgoria “Poggio all’Oro” este o podgorie foarte apreciată datorită microclimatului său favorabil, fiind aflată pe pantele sudice ale Montalcino. Altitudine: 250 m deasupra nivelului mării. Poziţie: zonă deluroasă Tipul de sol: Culoare brună, măsliniu deschis, cu un strat superior fin de carbonat de calciu, foarte calcaros şi stâncos. Soiul de struguri: 100% Sangiovese, selectat de pe domeniul Banfi. Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat) Densitate viţă de vie: 2.100 viță de vie / ha. Productie pe hectar: 40 q.li / ha. Tehnica/ Modul de producţie: Produs numai din vintage-uri atent selecţionate, şi numai după o meticuloasă selecţie a strugurilor recoltaţi. Macerarea durează 12-14 zile şi este controlată termic. Vinul este învechit în barriques pe o perioadă de 30 de luni, la care se adaugă 12-18 luni de învechire în sticlă. Culoare: Roşu interns cu reflexe de granat, ce încep să se observe după o învechire lungă. Buchet/ Miros: Intens, fructat şi condimentat cu note de tutun şi ciocolată. Gust: Plin, sobru,catifelat şi potrivit din punct de vedere al taninurilor. Însemnările producătorului: Vin produs în cantitate limitată, numai în ani excepţionali, din podgoria"Poggio all'Oro", unde, în condiţii climatice, de sol şi lumină aproape perfecte, binecunoscutul soi Sangioveze atinge măreţia. Recomandări culinare: Se potriveşte foarte bine cu preparate din carne roşie, vânat şi brânzeturi maturate. Potenţial de învechire pe termen lung. Prima producţie comercializată: 1985. Conţinutul de alcool: De la 13,5 până la 14% vol. în funcţie de condiţia vintage-ului.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Tip vin Vin
Culoare Rosu
Producator Banfi
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.