Detalii
Denumire:
Haut-Médoc
Membru al Académie des Vins de Bordeaux (1982)
Union des Grands Crus de Bordeaux (1983)
Sol:
pietriş de Garonne din cuaternar
(Mindel I – II et Riss I)
85% pietriş, 5% sol argilo-calcaros,5% alte soluri.
Suprafaţă:
aproximativ 35 ha
Densitatea plantelor: în medie, peste 7 000 de viţe/ ha
Producţia medie:
180 000 sticle (Grand Vin)
Soiuri de struguri:
45% Cabernet Sauvignon
35% Merlot
10% Cabernet Franc
10% Petit Verdot
Viticultură:
Îmbunătăţiri şi fertilizare- metoda Cousinié; recoltă verde: 1. Struguri
verzi în iulie ( Cabernet Franc), 2.Struguri semi-copţi în august (Cabernet
Sauvignon);
Vârsta medie a
viţelor: 40 ani
Vechimea podgoriei:
Din secolul XV
Oenolog:
Jacques şi Eric Boissenot
Mai multe informatii
Cantitate | 0.187 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Rosu |
Producator Vinuri | Haut Medoc |