"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."
Botter - PROSECCO Frizzante D.O.C.
Mai putin de 10 produse
Detalii
Compoziţie: Glera
Denumire: Prosecco DOC
Suprafaţa de producţie: Treviso
Vinificare:
Mustul este imediat separat de coaja strugurilor, iar apoi este trecut într-un
rezervor din oţel pentru a-şi finaliza fermentarea, timp de 8-10 zile, la o
temperatură controlată de 180C. Apoi vinul este depozitat într-un rezervor
special, unde se adaugă mustul ce prezintă acelaşi conţinut de alcool. Vinul
este lăsat pentru o nouă fermentaţie, până în momentul când se atinge atmosfera
dorităa, şi anume 2,5 atm, de aceea, după filtrare, vinul va fi îmbuteliat.
Data recoltei: a 2-a jumătate a lunii septembrie
Perioada de învechire în cramă: 2 ani
Conţinutul de alcool: 11% vol.
Aciditate totală (acid tartric): 5,8-6 g/l
Zahăr rezidual: 12-14 g/l
Note de degustare:
Are o culoare un galben pai, cu o efervescenţă delicată. Fructat, cu un buchet
delicat, aromatic, cu note de flori printre care miere şi măr sălbatic. Bine
echilibrat, cu un corp uşor.
Sugestii culinare:
Este excelent ca aperitiv. Este potrivit ca acompaniament pentru hors-d’ oeuvres
şi feluri principale uşoare. Este de asemenea, minunat alături de peşte şi
fructe de mare.
Temperatura de servire: 8-10 °C
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Alb |
Producator | Botter |