"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Banfi - Belnero Toscana I.G.T.

155 RON Pret standard 155 RON
in stoc

Mai mult de 100 produse

SKU
3102_c
Scrie o recenzie

Detalii

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Podgoriile domeniului, în dealurile sudice ale oraşului Montalcino. Altitudine: începând de la 170 până la 230 de metri desupra nivelului mării. Poziţie: regiune deluroasă. Tipul de sol: Culoare brun-gălbui, stratul de sol superior este argilos, calcaros cu multe pietricele. Soiul de struguri: Aproape exclusiv Sangiovese. Sistemul de palisare: Cordone speronato( cordon pintenat/ ghimpat). Densitate viţă de vie: 4200 viţă de vie/ha. Productie pe hectar: 70 q.li/ha. Tehnica/ Modul de producţie: Fermentaţia alcoolică a strugurilor durează între 8 şi 12 zile la temperaturi între 24 şi 26 0C, cu excepţia ultimelor 3 zile când temperatura este crescută până la 300C. După finalizarea primei faze, se trece la fermentaţia malolactică ce are loc în butoaie mici de stejar denumite barrique, în care vinul stă la maturat pentru o perioadă lungă de timp. Culoare: Roşu cu nuanţe de mov , culoare intensă şi foarte puternică. Buchet/Miros: Arome delicate cu note de vanilie, tutun şi cafea, precum şi note fructatesubtile de gem de cireşe şi prune. Gust: Bine structurat, gust puternic cu tanini catifelaţi şi bine echilibraţi. Însemnările producătorului: Belnero este dovada legaturii solide şi indestructibile dintre Banfi şi teritoriul Montalcino. Acest vin încununează experienţa cu pasiunea şi dedicaţia pe care Banfi le acordă producerii vinului de calitate în vederea obţinerii excelenţei în acest domeniu. Belnero este produs în principal din soiul Sangiovese, strugurele emblemă al teritoriului Montalcino, amestecat din când în când cu soiurile intenaţionale care s-au adaptat cel mai bine zonei. Belnero, cu structura sa puternică dar bine echilibrată este un vin ideal pentru a fi lăsat să se invechească pe termen lung. Recomandări culinare: Ideal cu supe, preparate din carne la grătar şi brânzeturi semi- maturate. Prima producţie comercializată: 2005. Conţinutul de alcool: Între 13% şi 14%, în funcţie de anul recoltării.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Cantitate 0.75 l
Tip vin Vin
Culoare Rosu
Producator Banfi

Produse similare

This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.