"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."

Poggio alle Mura Brunello di Montalcino D.O.C.G.

449 RON Pret standard 449 RON
in stoc

Mai putin de 100 produse

SKU
3012_c
Scrie o recenzie

Detalii

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Podgorii consacrate aflate pe pantele Castelului istoric Poggio alle Mura, podgorii ce reprezintă coroana domeniului Banfi. Aceasta locaţie, foarte potrivită pentru soiul Brunello Sangiovese, a fost aleasă pentru a cultiva prima podgorie rezultată după peste o decadă de cercetări în vederea alegerii clonelor optime pentru producerea constantă a remarcabilului Brunello di Montalcino. Viţele de vie au fost plantate în anul 1992. Altitudine: 210-220 m deasupra nivelului mării. Poziție: zonă deluroasă. Tipul de sol: Culoare brună-gălbuie, strat superior nisipos, rugos, calcaros, substrat de sedimente marine provenind din Pliocen. Prezintă multe pietricele. Soiul de struguri: 100% Sangiovese, dintr-o combinație de clone selectate de pe domeniul Banfi Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat) Densitate viţă de vie: 4.200 viță de vie / ha. Productie pe hectar: 60 q.li / ha. Tehnica/ Modul de producţie: Culegerea recoltei este urmată de o macerare de 12-13 zile. Fementaţia alcoolică are loc în rezervoare de oţel inoxidabil controlate termic (27-29 ° C). Aproximativ 90 % din vin este maturat în butoaie din stejar,de origine franceză , denumite barriques,fabricate conform specificaţiilor Banfi. Restul de 10% este maturat în butoaie slavone din stejar. Înainte de comercializare, sticla este învechită încă 12 luni în sticlă. Culoare: Roşu cu reflexe de mov, intens şi foarte pronunţat. Buchet/ Miros: Complex, fermecător, proaspăt şi dulce cu parfum de prune, cireşe, gem de mure şi zmeură combinat cu note subtile de ciocolată, cutie de trabucuri, vanilie şi lemn dulce. Gust: O combinaţie surprinzătoare între forţă şi delicateţe, cu taninuri dulci şi subtili. Însemnările producătorului: Primul rezultat după mai bine de două decenii de cercetări experimentale, Poggio alle Mura este un exemplu extraordinar a unei sinteze reuşite între terroir, selecţia strugurilor şi inovaţia tehnologică. Creat de la splendida podgorie scăldată de soare, adiacentă Castello Banfi, acest vin corpolent imprimă o complexitate unică soiului din care este făcut. Recomandări culinare: Poate fi băut alături de preparate din carne roşie, vânat şi brânzeturi maturate. Este un vin recomandat pentru contemplare, capabil de învechire pe termen lung. Prima producţie comercializată: 1997. Conţinutul de alcool: 13% până la 13,5% vol. în funcţie de condiţia vintage-ului. Dimensiuni disponibile 0,75 l - 1,5 l - 3 l.

Mai multe informatii

Mai multe informatii
Tip vin Vin
Culoare Rosu
Producator Banfi
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.