Detalii
Vinificatia
Strugurii sunt culesi, apoi presati usor, dupa care trec printr-o sedimentare la
rece, insamantare cu drojdii si, in final, fermentatie la temperaturi joase.
Fermentatia la sticla are loc in recipiente sub presiune timp de sase luni. Cele
sase luni de maturare vor conferi complexitate acestui vin spumos superior.
Caracteristici organoleptice
Un corp limpede, auriu, un izvor de bule fine. Nasul - floral, cu fructe albe,
note de migdale si alune de padure. Atac cremos si neted, cu o textura fina,
supla, dar bogata. Devine placut de fructat cu note de migdale prajite. Pe final
apare dulceata, care subliniaza caracterul delicat, fructat al vinului.
Temperatura de servire: 6 - 8Ì´ÌC.
Asocieri
De servit cu foie gras, carne de pui sau rata in crusta sau ca vin de desert,
usor si inviorator, care va completa produsele de patiserie, tartele sau
inghetata.
Mai multe informatii
Cantitate | 0.2 l |
---|---|
Tip vin | Vin spumant |
Culoare | Alb |
Producator | JP Chenet |