Portugalia

Portugalia a traversat în ultimele decade un fel de revoluție a vinului, actualizându-și tehnologiile vinicole, tipurile de vin și atitudinile. Această țară arhetipală a Lumii Vechi a fost mult timp renumită mai mult pentru vinurile sale fortificate (Porto și Madeira) și Vinho Verde, acidulat, ușor. Dar acum atrage o foarte mare atenție cu noul val de vinuri de masă, bogate și coapte – în special cele roșii din Valea Douro.

Multitudinea soiurilor de viță-de-vie din Portugalia și nenumăratele lor sinonime regionale constituie blestemul ampelografilor. Unele sunt endemice Portugaliei (de ex. Touriga Nacional), în vreme ce altele sunt împărtășite cu Spania învecinată (de ex. Tinta Roriz/Tempranillo). Cu un număr în creștere sunt prezente și etern-popularele soiuri internaționale de origine franceză (de ex. Cabernet Sauvignon și Chardonnay). Din fericire, succesul prezent al vinurilor portugheze nu a devenit dependent de ultima categorie – aspect care i-a fost favorabil; prin menținerea strugurilor indigeni, producătorii portughezi au păstrat o anumită unicitate a vinurilor, constituind un atu de preț în mediul tot mai competitiv și mai exigent de pe piața mondială a vinurilor.

Vizualizare ca Grila Lista

4 Produse

pe pagina
Setati descendent
 1. Sogrape Mateus Branco

  Rating:
  90%
  25 RON Pret standard 25 RON
  Quickview
 2. Sogrape Mateus Rose

  Rating:
  98%
  24,50 RON Pret standard 24,50 RON
  Quickview
 3. Vin de Porto - Offley Porto Tawny

  80 RON Pret standard 80 RON
  Quickview
 4. Vin de Porto - Sogrape Offley Porto Ruby

  Rating:
  80%
  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
Vizualizare ca Grila Lista

4 Produse

pe pagina
Setati descendent
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.