Chile

Chile este una dintre cele mai importante țări producătoare de vin ale Americii de Sud. Ocupând o fășie îngustă de-a lungul coastei vestice a continentului, este gazda unei game largi de terroir, ceea ce îi face pe unii comentatori să o descrie ca „paradisul producătorilor de vin”. Drept rezultat, aici se produce o gamă la fel de largă de vinuri, de la un Sauvignon Blanc revigorant și vegetal din văile Casablanca și Elqui până la Amestecuri Bordeaux elegante, care se îmbunătățesc prin învechire, produse atât în Valea Maipo, cât și în Colchagua.

Chile este producătoare de vinuri de la sosirea primilor coloniști europeni la jumătatea secolului al XVI-lea. Primele vinuri, pentru vinul sacramental, erau aduse de misionarii catolici direct din Spania sau prin Peru sau California. Soiul de struguri Mission – cunoscut aici drept Pais – era larg cultivat în acea perioadă.

Abia în secolul al XIX-lea viticultura s-a extins și în Chile, în principal datorită răspândirii averilor asociate cu minele din deșertul Atacama. Tendințele europene au început să penetreze Santiago și în sudul orașului a apărut o industrie vinicolă, în jurul Văii Maipo. S-au construit podgorii cu tipuri de vin și stiluri arhitecturale puternic modelate de cele franceze. Atunci au luat ființă podgoriile Concha y Toro, Cousino Macul și Santa Rita.

Industria viticolă chiliană este adesea asociată cu vinuri consistente, de bună valoare, dar aici sunt realizate și unele vinuri roșii de clasă mondială, vândute la prețuri foarte ridicate. În mod tradițional, această nișă a fost ocupată de soiurile Bordeaux Cabernet Sauvignon și Merlot, dar și Pinot Noir din zonele mai reci din Chile începe să creeze impresie.

Ca multe țări din Lumea Nouă, Chile a adoptat un soi caracteristic de struguri, Carmenere, odinioară cultivat foarte mult în Bordeaux.

Vizualizare ca Grila Lista

5 Produse

pe pagina
Setati descendent
 1. El Emperador Cabernet Carmenere

  34 RON Pret standard 34 RON
  Quickview
 2. El Emperador Chardonnay

  Rating:
  60%
  34 RON Pret standard 34 RON
  Quickview
 3. El Emperador Sauvignon Blanc

  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
 4. Punta Nogal Chardonnay

  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
 5. Punta Nogal Merlot

  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
Vizualizare ca Grila Lista

5 Produse

pe pagina
Setati descendent
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.