Noua Zeelanda

Noua Zeelandă este o insulă îndepărtată, locuită de o națiune independentă, departe în Oceanul Pacific, la circa o mie de mile la sud-est de Australia. Este situată între latitudinile 36°S și 45°S, ceea ce o face cea mai sudică națiune producătoare de vin. Noua Zeelandă are 10 regiuni vinicole majore, răspândite  de-a lungul Insulelor de Nord și de Sud, dintre care cea mai importantă este Marlborough.

În Noua Zeelandă se produc vinuri variate, cele mai renumite fiind vinurile albe cu gust puternic, vegetale, preparate din Sauvignon Blanc în Marlborough. Pinot Noir s-a dovedit și el adecvat pentru terenurile din Noua Zeelandă și s-a acomodat în Martinborough, Marlborough și, obținând cea mai mare faimă, în Central Otago, unde vinurile pot fi descrise ca dense și musculare, cu arome puternice de fructe negre. Soiurile aromate, Riesling, Pinot Gris și Gewurztraminer au găsit o nișă în zonele mai răcoroase ale Insulei de Sud, iar soiurile pentru Amestec de Bordeaux (Merlot, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc) merg bine în părțile mai calde ale Insulei de Nord.

Vizualizare ca Grila Lista

2 Produse

pe pagina
Setati descendent
  1. Henri Bourgeois "Petit Clos" Sauvignion Blanc

    111 RON Pret standard 111 RON
    Quickview
  2. Henri Bourgeois "Petit Clos" Pinot Noir

    111 RON Pret standard 111 RON
    Quickview
Vizualizare ca Grila Lista

2 Produse

pe pagina
Setati descendent
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.