Vallee de la Loire

Valea Loarei este o regiune vinicolă cheie din vestul Franței. Urmează cursul Loarei de-a lungul călătoriei sale lungi prin inima Franței, de la dealurile interioare din Auvergne până la câmpiile coastei atlantice franceze, în apropiere de Nantes (ținutul Muscadet).

Importantă atât în ceea ce privește cantitatea, dar și calitatea, regiunea generează vaste cantități (în jur de 4 milioane de h/L pe an) de vinuri pentru consum curent, precum și unele dintre cele mai bune vinuri ale Franței. Diversitatea este un alt punct forte al regiunii. Tipurile de vin realizate aici merg de la Muscadet ușor și acidulat și Bonnezeaux dulceag până la vinurile albe spumoase de Vouvray și vinurile roșii, suculente și taninoase de Chinon și Saumur. Este destul de grăitor că această scurtă descriere a vinurilor regiunii este suficient de plină chiar și fără a face referire la cele două cele mai faimoase vinuri de pe Valea Loarei, Sancerre și Pouilly-Fume.

Vinurile albe sunt clar punctul forte al Văii Loarei și ele constituie vasta majoritate a producției. O proporție semnificativă este produsă sub titluri IGP, cel mai frecvent IGP Loire pentru întreaga regiune (anterior purtând denumirea Vin de Pays du Jardin de la France). Soiurile-cheie de struguri pentru vin alb folosite în realizarea vinurilor albe din Valea Loarei sunt Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Melon de Bourgogne și, mai mult popular decât tradițional, Chardonnay.

Vinurile roșii de Loara sunt de o calitate tot mai înaltă și au o importanță în creștere pe măsură ce preferințele consumatorilor se îndreaptă spre vinurile roșii. Deși față de vinurile albe oferă o diversitate tipologică mai redusă, un Gamay fructat, necorpolent din Fiefs Vendeens este totuși destul de diferit de un Bourgueil condimentat, taninos. Soiul numărul unu de vin roșu este fără îndoială Cabernet Franc, strugurele din spatele vinurilor roșii de Chinon, Saumur și Bourgueil. Vinuri mai puțin corpolente, mai puțin „serioase” se produc din Pinot Noir, Malbec (cunoscut aici drept Côt) și Gamay.

Vizualizare ca Grila Lista

4 Produse

pe pagina
Setati descendent
 1. Guy Saget Pouilly Fume

  Rating:
  60%
  161 RON Pret standard 161 RON
  Quickview
 2. Guy Saget Sancerre Blanc

  Rating:
  60%
  La cerere
  Quickview
  Stoc epuizat
 3. Henri Bourgeois Pouilly Fume LA DEMOISELLE DE BURGEOIS

  240 RON Pret standard 240 RON
  Quickview
 4. Henri Bourgeois Sancerre Blanc LES BARONNES

  Rating:
  80%
  183 RON Pret standard 183 RON
  Quickview
Vizualizare ca Grila Lista

4 Produse

pe pagina
Setati descendent
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.
Copyright © 2007-2018 Wine & Company. All rights reserved.