Detalii
Gama / colectia: Premium Gitana
Soiul strugurilor:Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi
Tip:vin rezerva matur, rosu, sec, cupaj
Anul Recoltei:2018
Podgorie / Zona / Originea strugurilor:Regiunea viticola Valul lui Traian, s.
Romanovca, s. Filipeni
Soluri / Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic.
Densitatea butucilor pe hectar: 3.100
Vinificarea:Strugurii sunt recoltati manual, iar
producerea vinului se realizeaza folosind
tehnici vinificare clasice si echipamente
moderne, de ultima generatie.
Macerarea pe bostina si fermentatia are
loc pentru 20 de zile in cazi din lemn de
stejar.
Strugurii sunt recoltati manual.
Procesul de vinificare este unul
traditional, macerarea pe bostina
petrecindu-se timp de 20 zile in cazi din
lemn de stejar.
In timpul fermentarii, toate eforturile
sint orientate spre a optimiza extractia
aromelor si substantelor colorante.
Dupa terminare fermentarii alcoolice,
vinul este supus procesului de maturare
in butoaie mari din lemn de stejar din
Krasnodar , unde se va petrece si
fermentarea malo-lactica.
Procesul de maturare continua in
baricuri de 225 litri pentru o perioada
de 18 luni.
Note de degustareVizual: rosu rubiniu intens, cu reflexii
purpurii.
Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu
arome de mure si fructe, la care se adauga
nuante de ciocolata, boabe de cafea, lemn
dulce si marochin.
Gustativ: echilibrat, structurat, cu
taninuri puternice, gust intens si complex
si un post-gust rafinat, prelung, de prune
si mure.
Alcool:14%
Aciditate totala (g/l):5,9
Zaharuri reducatoare:2,5
Recomandari culinare:Poate insoti carnea afumata, carnea la
gratar, ciupercile si alte legume prajite. E perfect cu vinat, carnea rosie, mincaruri
spetiate si cascavaluri mature.
Temperatura / recomandare de consum:16-18 Ì´Ì C
Potential de invechireLung
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Rosu |
Producator Vinuri | Crama Gitana |