"Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare. Anul imbutelierii poate varia, va rugam sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de acest aspect."
Botter - PROSECCO de Valdobbiadene Superiore D.O.C.
Mai putin de 100 produse
Detalii
Compoziţie: Glera
Denumire: Prosecco Valdobbiadene DOCG
Suprafaţa de producţie: regiunea Valdobbiadene (dealuri aflate la nord de
Conegliano)
Vinificare:
Mustul este imediat separat de coaja strugurilor, iar apoi este trecut într-un
rezervor din oţel pentru a-şi finaliza fermentarea, timp de 8-10 zile, la o
temperatură controlată de 180C. Apoi vinul este depozitat într-un rezervor
special, unde se adaugă mustul ce prezintă acelaşi conţinut de alcool. Vinul
este lăsat pentru o nouă fermentaţie, până în momentul când se atinge atmosfera
dorităa, şi anume 5 atm, de aceea, după filtrare, vinul va fi îmbuteliat.
Data recoltei: a 2-a jumătate a lunii septembrie
Perioada de învechire în cramă: 2 ani
Conţinutul de alcool: 11% vol.
Aciditate totală (acid tartric): 5,8-6 g/l
Zahăr rezidual: 12-14 g/l
Note de degustare:
Acest Prosecco di Valdobbiadene DOC este o experienţă ieşită din comun,
caracterizată prin efervescenţa persistentă. Are o culoare un galben pai, ce
reflectă razele soarelui, iar paleta aromatică este în perfect echilibru cu note
delicate florale, cu o aciditate scăzută şi un conţinut moderat de alcool.
Prosecco-ul ar trebui băut când este tânăr, pentru a vă putea bucura din plin de
gustul şi parfumul său.
Sugestii culinare:
Este excelent alături de legume sau antreuri cu fructe de mare, cu diverse supe,
cu risotto şi feluri principale cu legume sau cu preparate uşoare, pe bază de
peşte. Este ideal ca aperitiv.
Temperatura de servire: 8-10 °C
Mai multe informatii
Cantitate | 0.75 l |
---|---|
Tip vin | Vin |
Culoare | Alb |
Producator | Botter |