Nu aveti niciun produs in cos.

Subtotal: 0 RON

Cantina TRAMIN Selection Line URBAN Lagrein DOC

Mai multe vizualizări

Vin rosu

Cantina TRAMIN Selection Line URBAN Lagrein DOC

Fiţi primul care scrie un comentariu acestui produs

Disponibilitate: În stoc

Preţ normal: 194 RON

Pret special 149 RON

Lagrein

Detalii

Alto Adige este o regiune din nordul Italiei, cunoscută pentru podgoriile sale. Această zonă se caracterizează prin climatul răcoros- alpin, prin viticultura specifică zonei de munte, prin complexitatea geologică şi prin soarele caracteristic zonei mediteraneene. Din această regiune, Cantina Tramin adună struguri de la 280 de mici producători cu care creează un vin de înaltă calitate (din soiuri precum gewürztraminer, pinot bianco, pinot grigio şi lagrein).

Denumire: Alto Adige DOC

Vintage: 2010

Descrierea vintage-ului: Anul 2010 a fost foarte generos cu Cantina Tramin: anul s-a caracterizat printr-un climat blând, ceea ce pentru viţele de vie constituie climatul perfect. Perioada extinsă de temperaturi foarte ridicate din iunie-iulie a avut consecinţe pozitive deoarece a contribuit la diminuarea yield-urilor. În cramă, yield-urile mici au dat un must format din fructe mici, concentrate şi bogate în arome. Totuşi, spre sfârşitul verii, nopţile au devenit răcoroase iar această schimbare perceptibilă de temperatură a influenţat coacerea strugurilor în timpul recoltării, permiţând dezvoltarea excelentă a vinurilor în butoaie. Vinurile albe Cantina Tramin din 2010 sunt caracterizate prin fructuozitate şi prospeţime, pe când cele roşii prezintă o eleganţă deosebită şi un corp generos.

Soiuri de struguri:
Lagrein

Podgorii: Strugurii pentru acest Lagrein provin din podgorii plantate în zona Enga şi Ora , unele fiind locuri pe care se plantează viţă de vie de peste 100 de ani. Caracterizat de zile calde moderate şi de nopţi răcoroase, acest microclimat asigură echilibrul perfect între coacerea strugurilor şi aciditatea înviorătoare a acestora.

Randament:
50 hl/ha

Sub-regiune:
Villa/Egna, Ora

Vinificare:
După o uşoară presare, mustul este fermentat la temperaturi controlate în butoaie din stejar. Fermentaţia malolactică are loc în butoaie mici de origine franceză- barriques, iar vinul este apoi decantat în butoaie de dimensiuni mai mari în care îşi continuă învechirea. Îmbuteliat după 14 luni, Urban Lagrein este păstrat în cramă încă un an, înainte de a fi comercializat.

Caracteristici senzoriale:
Urban este cel mai bun Lagrein al nostru, un vin caracterizat de culoarea sa purpurie şi de buchetul său intens. Corpolent şi robust la gust, este un vin foarte bine structurat.

Recomandări culinare:
Acest Lagrein se potriveşte foarte bine cu vânat, brânzeturi puternice, tocane şi pizza realizată în cuptor cu lemne.

Temperatura de servire:
18-20° C

Zahăr rezidual (g/l):
3

Aciditate totală (g/l):
5,6

Alcool:
13,1% vol.

Învechire:
peste 10 ani

Capacitate 75 cl
Ţara de provenienţă Italia
Soiul de struguri Lagrein
Culoare Rosu
Tip Vin
Producator Cantina Tramin

Comentarii clienţi

Scrieţi propriul comentariu

Scrii despre: Cantina TRAMIN Selection Line URBAN Lagrein DOC

Cum notaţi acest produs? *

  o stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota

Producatori

 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand
 • brand